به گزارش وب گاه اخبار امنیتی فنآوری اطلاعات و ارتباطات حتی پس از اینکه تا حد امکان ویژگیهای حریم شخصی را در بالاترین حد تنظیم کرده و تمامی تنظیمات نقضکننده حریم شخصی را غیرفعال کرده باشید، مایکروسافت کماکان به ردیابی کاربران خود میپردازد
اینبار توجهها به سمت این دو ویژگی ویندوز ۱۰ متمرکز است: کورتانا و جستوجوی بینگ.
این دو ویژگی حتی پس از اینکه آنها را غیر فعال کنید بارهم به ارتباط خود با کارگزار مایکروسافت ادامه داده و دادهها را ارسال میکنند.
یک تحلیل فنی توسط Ars نشان میدهد حتی در شرایطی که از طریق تغییر در تنظیمات حریم شخصی سعی در عدم ارسال اطلاعات از طریق اینترنت دارید، ویندوز ۱۰ کماکان با کارگزارهای نرمافزاری مایکروسافت تبادل اطلاعات میکند.
کورتانا سر شما کلاه میگذارد
حتی در صورت غیرفعال کردن «کورتانا» و «جست وجوی وب از طریق منوی شروع»، زمانی که کاربر دکمهی شروع را زده و شروع به نوشتن میکند، درخواستی به وبگاه www.bing.com برای پروندهای به نام threshold.appcache انجام میشود که حاوی برخی اطلاعات کورتانا است.
کورتانا اطلاعاتی را شامل شناسهی رایانهی کاربر که در طول راهاندازیهای مجدد مختلف تغییر نمیکند به مایکروسافت ارسال میکند. این اتفاق به مایکروسافت کمک میکند که درخواستهای کورتانا از رایانههای مختلف برایش قابل تفکیک شود. نگرانکنندهتر این است که حتی اگر کورتانا را غیرفعال کنید، باز هم این دادهها را ارسال میکند.
ویندوز ۱۰ دادههای شما را از طریق کانال رمزنشده ارسال میکند
ظاهراً مایکروسافت ارسال دادهها برای کارگزارهایش را از طریق Live Tile در فهرست شروع انجام میدهد. حتی اگر کاربر همهی Tileها را پاک کند، ویندوز ۱۰ مجدداً آنها را از مایکروسافت نصب میکند.
ویندوز ۱۰ اینکار را از طریق ارتباطات HTTP رمزنشده انجام می دهد که این امکان را برای متخلفان سایبری فراهم میکند تا ترافیک بین کاربران و مایکروسافت را شنود کرده و از آن سوء استفاده کنند.
در پاسخ به گزارش اخیر، مایکروسافت اعلام کرده است که تمامی ارتباطات بین دستگاه ویندوز ۱۰ و مایکروسافت به منظور دریافت آسانتر بهروزرسانیها است.
مایکروسافت میگوید: «به عنوان بخشی از پروژهی ارائهی ویندوز ۱۰ به عنوان سرویس، این ارتباطات میتواند شامل بهروزرسانیهایی مانند ارائهی ویژگیهای جدید برای جستوجوهای بینگ باشد؛ برای مثال جستوجوی کدهای قالبهای بصری جدید.»
مایکروسافت اضافه کرده است که براساس تنظیمات انتخابی کاربر، هیچ دادهی مربوط به جستوجوی اینترنتی و همچنین جستوجوهای برونخط برای برنامهها، پروندهها و تنظیمات به این شرکت ارسال نمیشوند.
وبگاه اخبار امنیتی فنآوری اطلاعات و ارتباطات